Genkaldelse - Bevidsthedshistoriske strejftog

Vis stort billede Tilføj
Genkaldelse - Bevidsthedshistoriske strejftog

99,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Genkaldelse er en essaysamling med det overordnede bevidsthedshistoriske perspektiv, at vi fødes ind i en verden af normer, vaner og forestillinger, som andre har skabt før os. Disse kulturelt betingede handle- og bevidsthedsmønstre, ligger ofte så dybt i os, at de er blevet til vane og i den forstand ubevidste. Nogle af disse mønstre lader sig imidlertid genkalde blandt andet i kraft af de erfaringer og indsigter, som litteratur og billedkunst har givet form og udtryk.


Nøgleteksterne, som behandles, er, bortset fra Strindberg, hentet hos en række af dansk litteraturs hovednavne: Arrebo, Brorson, Tullin, Baggesen, Oehlenschläger, Heiberg, Hertz, H.C. Andersen, Hauch, J.P. Jacobsen, Brandes, Bang, Pontoppidan, Nexø, JohannesV. Jensen og Hans-Jørgen Nielsen. Bogen rummer derudover udblik til billedkunsten, dels i et essay om landskabsmaleriets historie, dels i analyser af værker af Jens Juel, J.Th. Lundbye, Christen Købke, Edvard Munch og Per Kirkeby. Der er lagt stor vægt på formidlingen af bogens stof så ikke-fagfolk også kan læse med.
Om forfatteren: Klaus P. Mortensen er professor emeritus i dansk litteratur og litteraturpædagogik og har en række udgivelser bag sig, dels som forfatter, dels som redaktør.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Klaus P. Mortensen
Sideantal: 220
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Anis
Bredde: 174 mm
Højde: 242 mm
Dybde: 19 mm
Vægt: 491 g
Udgivelsesdato: 22 Oct 2013
Oplagsdato: 22 Oct 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788774576853

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Genkaldelse - Bevidsthedshistoriske strejftog Anis