Gadens parlament - 30 års plakater fra den radikale venstrefløj

Vis stort billede
Gadens parlament - 30 års plakater fra den radikale venstrefløj

200,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage
Man kan være politisk på mange måder. Med bogen GADENS PARLAMENT giver cand.mag. Malene Meisner den første samlede præsentation af 30 års plakatproduktion fra et af de mest markante eksempler på en udenoms-parlamentarisk modkultur i Danmark gennem de seneste årtier.

I 1980erne var de BZere, og i 1990erne og 2000erne blev de til de autonome. GADENS PARLAMENT præsenterer den store og forskelligartede plakatproduk­tion, der gennem 30 år har præget gade­billedet i hovedstaden – enten det er som konfronterende aktivisme, politiske markeringer eller invitationer til fest og modkultur i gaden.

Bogen giver en enestående mulighed for at få et sammenhængende blik ind en hidtil ufortalt del af dansk plakathisto­rie. Og samtidig giver den et indblik i, hvorfor bevægelsens plakater har ud­viklet sig, som de har, gennem årene.

Bogen fortæller både om de konkret historiske begivenheder, der ligger forud for plakaterne, men også hvilke æstetiske valg og fravalg, der har haft betydning for plakaternes udseende.

Derudover argumenterer Malene Meis­ner for, at man ved at se på plakaternes udvikling også får indblik i bevægelsens indre identitetsarbejde – ja, man kan lige­frem betragte plakaterne som redskab for bevægelsen til at etablere sig som en egentlig bevægelse .

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Malene Meisner
Sideantal: 340
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Gitte Thrane
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Møller
Bredde: 231 mm
Højde: 307 mm
Dybde: 33 mm
Vægt: 1798 g
Udgivelsesdato: 30 Oct 2012
Oplagsdato: 30 Oct 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788799404360

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk

Gadens parlament - 30 års plakater fra den radikale venstrefløj Møller