Fra Bayreuth til Bauhaus - Gesamtkunstwerk'et og de moderne kunstformer

Vis stort billede
Fra Bayreuth til Bauhaus - Gesamtkunstwerk'et og de moderne kunstformer

499,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Drømmen om Gesamtkunstwerk'et - værket, der forener kunstarterne og forløser kulturen - har været drivkraft bag mange bevægelser og eksperimenter i den moderne kunst. Der er langt fra Richard Wagners Bayreuth-festspil til avantgardens mange blandformer og flygtige udkast til fremtidens samfund, men fælles er forestillingen om at tage alle kunstneriske midler i brug og overskride grænsen mellem kunst og liv.

Wagner fremlægger sin vision om Gesamtkunstwerk'et som "Fremtidens kunstværk", og hans ideer finder såvel klangbund i jugendstilens indretninger som i teorierne bag den abstrakte kunst hos Kandinsky, Mondrain og Malevitj. De wagnerske tanker og begreber forplanter sig hos så forskellige kunstnere som Schönberg, Taut og Schwitters, der søger nye udtryksformer og livsrammer. De blomstrer på Bauhausskolen, der forbinder alle kunstarter for at forme samfundet ud fra koblingen af kunst, teknologi og medier. Det er i yderste konsekvens en kunst hinsides kunstværkernes kunst, som Nietzsche foreskrev.

Fra Bayreuth til Bauhaus eftersporer drømmen om og ideerne bag Gesamtkunstwerk'et gennem kunstnerteorier og manifester og spejler den i værkformer og kunstnerisk praksis, der spænder fra scenekunst og poesi til kunstnerkolonier og havebyer, fabrikker og corporate identity.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Anders V. Munch
Sideantal: 666
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Aarhus Universitetsforlag
Bredde: 190 mm
Højde: 248 mm
Dybde: 52 mm
Vægt: 1786 g
Udgivelsesdato: 02 Aug 2012
Oplagsdato: 02 Aug 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771240085

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk

Fra Bayreuth til Bauhaus - Gesamtkunstwerk'et og de moderne kunstformer Aarhus Universitetsforlag