Formationer i europæisk romantik

Vis stort billede Tilføj
Formationer i europæisk romantik

248,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

For romantikerne er der ingen skarpe grænser mellem kunst, liv og erkendelse. Kunsten er en del af tilværelsens uendelige skabelsesproces, og bevidstheden er gennem poesien forbundet med kosmos.
I begyndelsen af det 19. århundrede udløser den romantiske vision en artistisk energi af hidtil usete dimensioner. Men den afsætter også et virkelighedsproblem, der gennemarbejdes i de enkelte kunstværker og kunstarter.
I sin bog, Formationer i europæisk romantik, præsenterer Marie-Louise Svane, i tekst og billeder, romantikken i Tyskland, England og Skandinavien. De litterære repræsentanter er Ludwig Tieck, Novalis, brødrene Schlegel, Heinrich von Kleist, Joseph von Eichendorff, Heinrich Heine, John Keats, H.C. Andersen og Steen Steensen Blicher. Fra romantikkens billedkunst gennemgås værker af især J.C. Dahl og Caspar David Friedrich.
Marie Louise Svane er lektor i litteraturvidenskab ved Københavns Universitet. Hun har blandt andet (sammen med Lis Møller) udgivet antologien Romanticism in Theory(2001). Hun skriver i øjeblikket på en bog om den danske romantiske digter Adam Oehlenschläger.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Marie-Louise Svane
Sideantal: 286
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Museum Tusculanum
Bredde: 161 mm
Højde: 239 mm
Dybde: 20 mm
Vægt: 673 g
Serie: Teori & æstetik, bind 15
Udgivelsesdato: 12 Jun 2003
Oplagsdato: 12 Jun 2003
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788772898049

Sprog

Dansk

Formationer i europæisk romantik Museum Tusculanum