Elmelundemesteren i Fanefjord Kirke

Vis stort billede
Elmelundemesteren i Fanefjord Kirke

149,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Kort før reformationen fyldte Elmelundemesteren hele den markant beliggende Fanefjord kirke på Møn med motiver fra Det Nye Testamente, en af de kendteste og mest omfattende danske kirkeudsmykninger fra middelalder og renæssance.

I Elmelundemesteren i Fanefjord Kirke beskriver Annett Scavenius(BA i kunsthistorie), i detaljen maleriernes motiver med henvisning til de bibelsteder, de skildrer. Hun fortæller desuden om maleriernes middelalderlige kontekst – hvad de har betydet for datidens kirkegængere, hvordan de afspejler den middelalderlige verdensopfattelse, og hvorledes de repræsenterer datidens samfund gennem elementer i motiverne såsom tidstypiske beklædningsgenstande og fisk, der var en central handelsvare for Møns beboere.

Forfatteren demonstrerer en historisk, kunsthistorisk og teologisk viden og formår herigennem at fortælle en historie om middelalderens kristne verdensbillede dér på egnen, samtidig med at hun på personlig og let tilgængelig vis formidler en grundlæggende indsigt i kirkens berømte udsmykninger.

Hendes forklaringer og kommentarer ledsages af fotooptagelser fra den nyrestaurerede kirke af Nationalmuseets fotograf, Roberto Fortuna.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Annett Scavenius
Sideantal: 128
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Forlaget Vandkunsten
Bredde: 238 mm
Højde: 176 mm
Dybde: 13 mm
Vægt: 514 g
Udgivelsesdato: 26 May 2010
Oplagsdato: 26 May 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788776951238

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk

Elmelundemesteren i Fanefjord Kirke Forlaget Vandkunsten