Drømmebilleder – Carl Gustaf Pilos Portrætkunst

Vis stort billede Tilføj
Drømmebilleder – Carl Gustaf Pilos Portrætkunst

399,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Trods sin stilling som den mest fremragende maler i 1700-tallet ved to skandinaviske hoffer, har Carl Gustaf Pilo aldrig fået en dansk biografi.


Carl Gustaf Pilo, der var rokokoens fremmeste hofmaler i Norden, fødtes i Sverige i1711, men levede i Danmark i størstedelen af sin tid som kunstner. Skæbnen bragte ham fra en periode som adelens portrættør i Skåne til hofmalerposten i Danmark, hvor han særligt kom til at definere den gyldne tid for de danske riger under Frederik V til de turbulente år med Christian VII og Struensee. Han blev i 1772 udvist af Danmark, og skabte sig derefter i Gustaf IIIs Sverige sin alderdoms fremragende og helt særegne mesterværk, maleriet af den svenske konges kroning.
Som kongernes kunstner var Pilos liv afhængigt af de skiftende magtkonstellationer i Danmark, og han var med til at forme kunstakademiet i København. Bogen sætter Pilos kunstnergerning ind i den kulturhistoriske ramme, den hører til i, foruden at den redegør for de politiske og idehistoriske omvæltninger i de nordiske lande, der var med til at forme hans til tider dramatiske livsløb.
Bogen præsenterer et rigt udvalg af Carl Gustaf Pilos kunstværker, der i dag er spredt på herregårde og slotte, i privatsamlinger og museer, med nyoptagelser af de ofte kolossal store malerier og detaljer, der er karakteristiske for hans malemåde.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Charlotte Christensen
Sideantal: 448
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Nyt Nordisk Forlag
Bredde: 222 mm
Højde: 300 mm
Dybde: 39 mm
Vægt: 2415 g
Udgivelsesdato: 19 Apr 2016
Oplagsdato: 19 Apr 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788717044999

Udgivelsesår

2016

Sprog

Dansk

Drømmebilleder – Carl Gustaf Pilos Portrætkunst Nyt Nordisk Forlag