Bishankommunen - Hvordan man laver sin egen utopi

Vis stort billede
Bishankommunen - Hvordan man laver sin egen utopi

180,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Sidste varer på lager.

Den kinesiske aktivist, redaktør og kurator Ou Ning udformede sin notesbog Hvordan man laver sin egen utopi i 2010 til en Moleskin-udstilling samme år i Shanghai. I årene op til udstillingen var Ou Ning i særdeleshed aktiv som dokumentarfilmskaber og kurator, hvor han kritisk arbejdede med problemstillinger knyttet til Kinas kontinuerligt accellererende urbanisering. Med Hvordan man laver sin egen utopi tog han det første spadestik til sit social- og kunstaktivistiske projekt, Bishankommunen, der officielt blev indviet i 2011 i landsbyen Bishan i Anhui-provinsen. I 2013 forlod Ou Ning sit hjem i Beijing for at flytte permanent til Bishan med sin familie. Hans mål med Bishankommunen er at realisere sin utopi om en autonom zone for fri og eksperimentel livsførelse og skarp kulturel erindring.


I notesbogen præsenterer Ou Ning os for sin research om fristater som NSK og Christiania, notater om urbaniseringen kontra udvikling af landområderne, en læsning af en kinesisk science fiction-forfatter, en beskrivelse af sit møde med landsbyen Bishan, et detaljerigt samarbejde med en arkitekt og to designere om utopiens boformer og tøjdesigns, en tragikomisk gennemgang af Kinas selvudråbte kejsere efter 1949 m.m.. Man mærker en afstand til Mao-æraen såvel som til tiden efter Mao og op til i dag – hverken kommunismen eller den nuværende hyperkapitalistiske kommunisme er farbar vej. I stedet for advokerer Ou Ning for genopbygning af landområderne og det gensidigt nærende forhold mellem by og land, og hvad angår styreformer, er Ou Ning snarere fortaler for et anarkistisk funderet demokrati.
Vi udsender en faksimileudgave af notesbogen samt et supplementsbind med en dansk oversættelse af Mai Corlin, som arbejder på et ph.d.-projekt om Bishankommunen og socialt engageret kunst i samtidens Kina.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Ou Ning
Sideantal: 152
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Rasmus Graff & Mathias Kokholm
Originaltitel: 如何创建自己的乌托邦
Originalsprog: Kinesisk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Mai Corlin
Oplag: 1
Udgave: 1
Illustreret af: Ou NIng
Fagredaktør: Mathias Kokholm,Rasmus Graff,Mai Corlin
Udgiver: Antipyrine & Ovo Press
Bredde: 136 mm
Højde: 216 mm
Dybde: 20 mm
Vægt: 224 g
Udgivelsesdato: 30 Sep 2014
Oplagsdato: 30 Sep 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788793108356

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk

Bishankommunen - Hvordan man laver sin egen utopi Antipyrine & Ovo Press