Arje Griegst

Vis stort billede Tilføj
Arje Griegst

449,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Arje Griegst er et af dansk designs internationale navne. Hans smykker efterspørges af samlere verden over. Blandt dem, der har givet ham bestillinger, er H.M. Dronning Margrethe II.


Arje Griegsts smykker er lavet med en billedhuggers hånd. Hans fabulerende formsprog er inspireret af barokken og Orienten og står i kontrast til modernismens stramhed. Der er noget eventyrligt over hans arbejder, som altid vækker opsigt. Fra de første smykker, over 1970ernes berømte Konkyliestel, sølv-bestik og vinglas og frem til de sene hovedværker: Lysskulpturen i Designmuseum Danmarks festsal og hans springvand i Tivoli.
Arje Griegst er repræsenteret på museer i ind-og udland. Han udstillede første gang separat på Kunstindustrimuseet i 1963 og har siden vist smykker og design på Metropolitan Museum og Cooper-Hewitt museet i New York, på Victoria & Albert i London, The Israel Museum, Jerusalem, og på Nationalmuseum i Stockholm. Han har modtaget en række hædersbevisninger, heriblandt Thorvald Bindesbøll Medaljen og Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Kerstin Wickmann
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Forlaget Vandkunsten
Bredde: 232 mm
Højde: 283 mm
Dybde: 40 mm
Vægt: 2450 g
Udgivelsesdato: 02 Jan 2013
Oplagsdato: 02 Jan 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788776952235

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk