Voldens verden - Verdens vold 1-2 sampak

Reduced price!
Vis stort billede
Voldens verden - Verdens vold 1-2 sampak

399,20 kr

-20%

499,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Voldens resultater ser vi rigelige eksempler på, både på det internationale plan som terror og krig, men også på det mere lokale plan som fx mobning.
Voldens verden, verdens voldser nærmere på voldens opståen, eskalering og hvorfor den kan være svær at få sat en stopper for.
Det er den franske antropolog René Girard, som har udviklet den innovative teori om voldens mekanismer. Hans storstilede projekt er både at forklare kulturens tilbliven, men også dens iboende trang til selvdestruktion og dens indlagte strategi for at gøre sig immun over for destruktionen. Girards teori knytter trangen til at skabe syndebukke sammen med den mekanisme, som han kalder det mimetiske begær - at vi i vores begær og ønsker efterligner hinanden, så vi ønsker det som de andre ønsker og begærer det, som andre begærer.
Karakteristisk for den moderne verden er en udbredt modstand mod at skabe syndebukke. Hvis vores samfund er vanskeligt at leve i, skyldes det netop, at det ikke råder over de sociale offermekanismer, som tillod de primitive maskiner at fungere som smurt i olie. Den afgørende udfordring for det moderne samfund er, hvorvidt det er i stand til at sætte en ikke-voldelig forløsning i stedet for offervolden.
Voldens verden, verdens volder en samling af René Girards centrale tekster, som for første gang findes i en dansk oversættelse. Seminarielektor Jørgen Jørgensen, som er en stor kender af René Girard og hans forfatterskab, har sammensat og kommenteret teksterne. René Girard har selv skrevet en længere indledningen til bogen.

Flere detaljer

Mere info
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Aros
Bredde: 165 mm
Højde: 247 mm
Dybde: 48 mm
Vægt: 1448 g
Udgivelsesdato: 10 Mar 2008
Oplagsdato: 10 Mar 2008
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788770035828