Tørvene triller - Mystik, mennesker og maskiner i mosen

Vis stort billede
Tørvene triller - Mystik, mennesker og maskiner i mosen

49,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Bogen kan kun købes direkte hos forlaget: post@dialogforum.dk

xxx

Lektør Knud Weile: Man har næsten været i nærkontakt med mosens folk. Lene Tranberg, Historie-online : En udmærket, helstøbt, omhyggelig og flot illustreret fremstilling. Især skildringerne om, hvordan mennesket gennem tiderne har levet på mosen, er gode og velskrevne.

Bogen er et stykke Danmarkshistorie fra hverdagen. Jan Svendsen skildrer i ”Tørvene triller” for første gang den tusindårige historie om mosens mystik, mennesker og maskiner. Moserne gav milliarder af tørv til brændselshungrende danskere. I dag opfatter vi varme og lys som noget naturligt, men en gang betød det en daglig kamp, hvor fattige bønder og daglejere hentede råstoffer i mosen eller på heden. Arbejdet sikrede livsnødvendigt brændsel - og indkomst.

I 1940'erne bød dagliglivet i tørvemosen på slid og smadder, kultur og KFUM, politi og fester, børnehave og skole, mens firmaer og landsbyer blomstrede. Mange danskere husker stadig det barske liv i mosen, tørveos og løbesod fra Besættelsen, da tørv medvirkede til den danske overlevelsespolitik.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jan Svendsen
Sideantal: 272
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hardback
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Dialogforum.Dk
Udgivelsesdato: 11 Oct 2009
Oplagsdato: 11 Oct 2009
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788799044467

Udgivelsesår

2009

Sprog

Dansk

Tørvene triller - Mystik, mennesker og maskiner i mosen Dialogforum.Dk