Strandjagt

Vis stort billede
Strandjagt

399,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Med denne pragtudgivelse fortælles strandjagtens historie for første gang.

Når det gælder kystfugle er Danmark en stormagt. Stort set alle Nordeuropas kyst- og strandfugle passerer gennem Danmark eller overvintrer i de danske farvande. Det er også baggrunden for, at strandjagten blev udviklet i Danmark, vel nok
vores eneste originale bidrag til europæisk jagthistorie.

At strandjagtens historie aldrig før er blevet fortalt skyldes bl.a., at strandjagten længe var underklassens jagt. Strandjægernes sociale baggrund og et altid stigende jagttryk i krisetider gjorde, at landjægerne gerne så skævt til strandjægerne, der med større eller mindre ret blev beskyldt for at drive ”usportslig rovjagt” eller ligefrem krybskytteri. Af samme grund har også ornitologer og fredningsfolk haft et anstrengt forhold til strandjagten.

Sven Thorsen har i mere end ti år rejst landet tyndt for at efterspore gamle strandjægere og gamle optegnelser om kystfuglejagt, og det er lykkedes at indsamle et helt enestående materiale. Resultatet præsenteres i dette smukke bogværk om Den lille mands jagt – et stykke dybt fascinerende jagt og kulturhistorie, som samtidig bringer ny viden om de enorme fuglebestande der fandtes ved de danske kyster.

Bogen udgives i samme format og udstyr som forlagets bog om overklassen jagt: Herregårdsjagt i Danmark .

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Sven Thorsen
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Gads Forlag
Bredde: 242 mm
Højde: 284 mm
Dybde: 35 mm
Vægt: 1927 g
Udgivelsesdato: 30 Sep 2014
Oplagsdato: 30 Sep 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788712050148

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk