Spor - Om historie og historisk metode

Vis stort billede
Spor - Om historie og historisk metode

275,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Den italienske historiker Carlo Ginzburg hører til blandt vor tids mest originale tænkere. Han blev født i 1939, som søn af forfatteren Natalia Ginzburg og professor Leone Ginzburg. Han voksede op i Torino, Rom og London, og er uddannet på den prestigefyldte Scuola Normale Superiore i Pisa. Som 31-årig blev han udnævnt til professor i Bologna, og ti år efter Franklin D. Murphy-professor ved University of California i Los Angeles.
Hans første bog, Osten og Ormene, om mølleren Menocchio, der i slutningen af 1500-tallet blev stedt for Inkvisitionen og som viste sig at have sin egen hjemmegroede kosmologi, gjorde ham kendt allerede i 1970'erne. Siden har han gjort sig bemærket med flere banebrydende studier af middelalderens heksekunst, en bog om maleren Piero della Francesca samt en lang række såkaldt mikrohistoriske essays om en bred vifte af kunsthistoriske, litterære og antropologiske emner.
SPORer en antologi af artikler, der sætter fokus på Ginzburgs opfattelse af historien som fænomen og som intellektuelt håndværk. I ti artikler fra de sidste tyve år demonstrerer han sin holdning til grundlæggende metodiske problemer i den historiske forståelse.
Pressen skrev
>>Ginzburg er vel det nærmeste man kommer en verdensstjerne i historikerkredse.<<
- Ulrik Langen, Kristeligt Dagblad
>>Det er en kulturel undladelsessynd, der rettes op med denne udgave af hans mindre, teoretiske arbejder [...] Det nu muligt at få et bredt dækkende begreb om spændvidden i Ginzburgs faglige engagement.<<
- Charlotte Christensen, Information
>>Danske historikere kunne lære noget af Carlo Ginzburg, som kombinerer indsigter fra stort set alle kulturvidenskaber og får dem til at hænge meningsfyldt sammen[...]Tak for denne introduktion til et de seneste tiårs vigtigste historiske forfatterskaber, hvis perspektiver oprulles i Things fortræffelige indledning.<<
- Steffen Heiberg, Politiken
>>Der er meget at komme efter i den

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Carlo Ginzburg
Sideantal: 272
Sprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Museum Tusculanum
Bredde: 163 mm
Højde: 239 mm
Dybde: 18 mm
Vægt: 555 g
Serie: Romanske skrifter, bind 8
Udgivelsesdato: 11 Nov 1999
Oplagsdato: 11 Nov 1999
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788772895789

Sprog

Dansk