Som syet til jorden - Tekstilfund fra det norrøne Grønland

Vis stort billede
Som syet til jorden - Tekstilfund fra det norrøne Grønland

348,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Erik den Rødes efterkommere, de norrøne grønlændere, beboede det sydvestlige Grønland i et halvt årtusinde indtil midten af 1400-årene, hvor de sidste nordboere af endnu uopklarede grunde forsvandt.
Den grønlandske jord har bevaret den unikke kulturarv efter nordboerne, og Som syet til jordenpræsenterer et fuldstændigt katalog over de norrøne tekstilfund fra 28 lokaliteter udgravet af danske arkæologer igennem de sidste par hundrede år.
I 1921 blev der på Herjolfsnæs kirkegård gjort unikke fund af nordbodragter. Resultaterne af de arkæologiske udgravninger ved Herjolfsnæs/Ikigaat gav genlyd i hele verden. Årsagen til den store opmærksomhed var det enestående fund af velbevarede dragtdele fra middelalderen: I stedet for i kister var mange døde blevet gravlagt indsvøbt i aflagte klæder. Kjoler til voksne og børn, hatte og kalotter, strudhætter og hoser, som man hidtil kun havde kendt fra afbildninger fra Vesteuropas middelalder, blev bragt til Danmark, og de velbevarede dragter hører i dag til blandt Nationalmuseets skatte.
Forfatteren har i mange år forsket i nordboernes tøj - og nytolker i denne bog Herjolfsnæsdragterne (der her udgives for første gang på dansk) og analyserer desuden alle senere fund af nordbotekstiler i Grønland.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Else Østergård
Sideantal: 298
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Aarhus Universitetsforlag
Bredde: 216 mm
Højde: 303 mm
Dybde: 27 mm
Vægt: 1435 g
Udgivelsesdato: 24 Nov 2003
Oplagsdato: 24 Nov 2003
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788772889344

Udgivelsesår

2003

Sprog

Dansk

Som syet til jorden - Tekstilfund fra det norrøne Grønland Aarhus Universitetsforlag