Scener fra Sunset Boulevard - Et drive-in rejseessay

Vis stort billede
Scener fra Sunset Boulevard - Et drive-in rejseessay

299,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Henrik List vender tilbage til Los Angeles for i et nyt, stort rejseessay at gøre status over byens udvikling på godt og ondt igennem de 20 år, han har besøgt den. Med Sunset Boulevard som ’Dogme-rute’ tager forfatteren os med i en rød Ford Mustang på en kulturhistorisk rejse gennem postmodernismens urbane epicenter i jordskælvszonen på den amerikanske vestkyst.

Filmhistorien er naturligvis umulig at komme udenom, eftersom Sunset Boulevard skærer tværs gennem kvarteret og industrien Hollywood, men List giver os også et overblik over byens moderne arkitektur, kunst, musik og litteratur – ikke mindst i en række skarpe introduktioner til bl.a. væsentlige L.A.-forfattere som John Fante, Raymond Chandler, Nathanael West, Ross Macdonald, Charles Bukowski, Joan Didion, Reyner Banham, James Ellroy og Bret Easton Ellis.

Bogen er eksklusivt illustreret med et udvalg af sort-hvide fotografier af Sunset Boulevard fra 1970, der indgår i den berømte/berygtede L.A.-kunstner Paul McCarthys konceptværk om netop denne gade. List besøger i bogen McCarthy - der tidligere har udstillet på både Louisiana og AROS - i hans hjem nord for L.A. og har fået særlig tilladelse til at bruge disse billeder, der ikke tidligere har været publiceret uden for USA.

Ellers er der filmbilleder i hovedet, benzinos i luften og stjernestøv mellem palmerne, når Henrik List cruiser ud ad den næsten 40 kilometer lange Sunset Boulevard – fra solopgang til solnedgang; fra Eastside til Westside; fra Downtowns skyskrabere til Stillehavets rand.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Henrik List
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Tiderne Skifter
Bredde: 136 mm
Højde: 210 mm
Dybde: 32 mm
Vægt: 517 g
Udgivelsesdato: 11 Nov 2010
Oplagsdato: 11 Nov 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779733954

Sprog

Dansk

Scener fra Sunset Boulevard - Et drive-in rejseessay Tiderne Skifter