Rejse i Egypten og Nubien - 2 bind

Vis stort billede Tilføj
Rejse i Egypten og Nubien - 2 bind

699,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

I anledning af Hendes Majestæt Dronning Margrethes 70-års fødselsdag udsendes et sandt pragtværk om den danske søofficer Frederik Ludvig Nordens rejse til Egypten og Nubien i 1737-1738. Værket udkom oprindeligt på fransk i 1755 og var kendt af såvel Carsten Niebuhr som Napoleon. Det vakte en stor interesse for Egypten og dets oldtidsmonumenter i samtiden og var med til at forberede det senere arkæologiske gennembrud.

Norden deltog som søofficer og tegner i en handelsmission udsendt af den danske konge Christian VI til Etiopien. Formålet var at indgå en handelsaftale med den etiopiske kejser. Missionen gik op ad Nilen og skulle over land have nået den etiopiske hovedstad, men ved Derri i Nubien måtte den vende om på grund af nubiernes stadige skyderi mod den. Nogen handelsaftale blev det derfor ikke til, men missionen nåede højere op ad Nilen, end nogen ”hvid mand” havde gjort i mands minde, og undervejs førte Norden omhyggeligt dagbog, aftegnede monumenter og kortlagde Nilens løb.

Nordens banebrydende optegnelser foreligger nu sammen med 159 plancher stukket af C.M. Tuscher for første gang på dansk. De udsendes i en pragtudgave i stort format i samarbejde med Det Danske Kongelige Videnskabernes Selskab.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Frederik Ludvig Norden
Sideantal: 754
Sprog: Dansk
Originaltitel: Voyage d'Egypte et de Nubie
Originalsprog: Fransk
Produktvariant: Indbundet
Oversætter: Kim Witthoff
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Forlaget Vandkunsten
Bredde: 271 mm
Højde: 366 mm
Dybde: 107 mm
Vægt: 6080 g
Udgivelsesdato: 28 Apr 2010
Oplagsdato: 28 Apr 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788776951276

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk