Overskudsfamilier - Om opdragelse, identitet og klasse blandt velstående familier i Nordsjælland

Vis stort billede Tilføj
Overskudsfamilier - Om opdragelse, identitet og klasse blandt velstående familier i Nordsjælland

199,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Børnefamilier har kalenderen fyldt og hænderne fulde. Og forældre skal holde tungen lige i munden, for selvom en stor del af deres børns opdragelse sker uden for hjemmet, holdes de ansvarlige for afkommets opførsel og trivsel. Børn er blevet en spejling af forældrenes indsats.

I Overskudsfamilier undersøger antropologen Dil Bach, hvordan velhavende forældre opdrager deres børn, og hvordan deres idealer smitter af på alle andre. På baggrund af tre års feltarbejde hos 15 familier i Nordsjælland viser hun, at de rige stik imod alle fordomme ikke forsømmer børnene. Tværtimod drosler mødrene ned for karrieren og investerer den så kostbare tid i 'projekt børn'. Ressourcestærke forældre fylder deres børn med kundskaber, kærlighed og sociale kompetencer, og de bidrager aktivt til fællesarrangementer med hjemmebagte kager og andet godt. Med deres engagement former de familiens identitet og status - men medvirker ogstå til en eksklusion af mindre stærke familier.

Overskudsfamilier træder ikke kun ind i hjertet af velhavende familer, men tager pulsen på generelle opdragelsestendenser og forestillinger om det gode børne- og familieliv.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Dil Bach
Sideantal: 190
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Aarhus Universitetsforlag
Bredde: 170 mm
Højde: 246 mm
Dybde: 16 mm
Vægt: 483 g
Serie: Antropologiske studier 4
Udgivelsesdato: 30 Nov 2015
Oplagsdato: 30 Nov 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771241150

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Overskudsfamilier - Om opdragelse, identitet og klasse blandt velstående familier i Nordsjælland Aarhus Universitetsforlag