Nu bor vi her - Jødiske livshistorier fortalt af tolv kvinder

Vis stort billede Tilføj
Nu bor vi her - Jødiske livshistorier fortalt af tolv kvinder

269,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Næsten alle verdens jøder har på et tidspunkt i deres liv været nødt til at flytte fra et land til et andet. Tilpasning til nye normer og vilkår nye sprog og omgivelser hører med til den jødiske historie og erfaring. Jøder i Danmark kommer fra alverdens lande med vidt forskellige traditioner kulturer og personlige fortællinger i bagagen.
I denne bog fortæller tolv jødiske kvinder deres historie. Det er beretninger om at være jøde og hvilke konsekvenser lige netop det har haft for deres livshistorie. Bogens tolv hovedpersoner er kvinder er i alderen fra 36-98 år. De er alle første- og andengenerationsindvandrere fra Rusland Polen Ungarn Rumænien Frankrig Transsylvanien Marokko Yemen Israel USA Tyskland og Sverige. Kvinder som alle i større og mindre grad definerer sig selv som jøder og alle bosat i Danmark i dag.
Nu bor vi herer tolv kvinders livshistorier men giver også et billede af jødernes historie i det 20. århundrede hvor pogromer sult og krige sendte folk på flugt og hvor det ofte har været tilfældigheder som gjorde at de havnede i Danmark og blev her.
Tine Bach(f. 1964) er cand.mag. i nordisk litteratur og minoritetsstudier ph.d. i jødisk litteratur 2001 ved Københavns Universitet og forskningsadjunkt samme sted fra 2002-2004. Tine Bach har tidligere udgivet bøgerne Exodus. Om den hjemløse erfaring i jødisk litteraturog Mellem drøm og dilemma. Dansk zionisme 100 år.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Tine Bach
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Tiderne Skifter
Bredde: 140 mm
Højde: 220 mm
Dybde: 15 mm
Vægt: 290 g
Udgivelsesdato: 15 May 2012
Oplagsdato: 15 May 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779735408

Sprog

Dansk

Nu bor vi her - Jødiske livshistorier fortalt af tolv kvinder Tiderne Skifter