Nissens Historie - folkeudgave

Vis stort billede
Nissens Historie - folkeudgave

93,75 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Nissen er en gammel nordisk husgud, der holder til i udhuse, stalde og lader. Han optræder som en beskyttende ånd for grunden og tager del i gårdens praktiske arbejde. Han bringer lykke til de folk, der bor der.
Men nissen er ikke altid rar. Hvis han ikke bliver behandlet ordentligt, kan han tage en frygtelig hævn og i værste fald tage livet af mennesker. Han kan også finde på at rejse sin vej i vrede. Sker det tager han lykken med fra gården.
Normalt nøjes han dog med mindre drillerier, hvis han er utilfreds, men det er ikke særligt svært at holde sig gode venner med ham. Han kræver blot en skålfuld grød med en stor smørklat til højtider.
Ud over mindre venligt stemte fremmede gårdnisser har nissen kun besvær med gårdhunden, som han ynder at drille, så den gør – tilsyneladende ad ingenting, da nisser har evnen til at gøre sig usynlige, eller forvandle sig til forskellige dyr som ged, gås eller hest.
I sin menneskeskikkelse er nissen på størrelse med et ti-års barn. Han ligner en gammel mand, med hvidt skæg, og han er iklædt gråt tøj og en rød hue – omtrent samme dragt, som bønder bar i gamle dage.
Bogens forfatter, H. F. Feilberg, er en af Danmarks førende folkemindeforskere gennem tiderne.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: H. F. Feilberg
Sideantal: 136
Sprog: Dansk
Originaltitel: Nissens Historie - folkeudgave
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Udgave: 1
Udgiver: Pipl Press
Udgivelsesdato: 25 Oct 2015
Oplagsdato: 25 Oct 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788740912203

Sprog

Dansk