Mik - en biografi om tegneren Henning Dahl Mikkelsen, dansk tegnefilm historie

Vis stort billede
Mik - en biografi om tegneren Henning Dahl Mikkelsen, dansk tegnefilm historie

50,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Tegneren Henning Dahl Mikkelsen, sikkert bedre kendt under sin signatur MIK, var en pioner indenfor både tegnefilm og tegneserier. MIKtegnede over 50 tegnefilm, de fleste var reklamefinansierede, for Danmark var et lille marked. Han arbejdede sammen med så kendte folk som Børge Ring og Jørgen Myller, og Carl Barks var en af vennerne i USA. Bogen om MIKer både en biografi og dansk tegnefilms historie.
Ferd'nand er international og forståelig for alle mennesker, dels fordi den behandler alment menneskelige tildragelser og dels fordi den er 'født' uden replikker.
MIKer sikkert den danske tegner, der har haft størst gennemslagskraft internationalt. Han flyttede til Californien efter 2. verdenskrig og boede der resten af livet.
Bogen indeholder en mængde billeder fra gamle film og en del, der er scannet direkte fra store, originale akvareller. Heriblandt Tørsleffs 'Atamon-kineser' og de levende grønsager. Mange billeder har aldrig været offentliggjort før, og der omtales film, hvis eksistens ikke tidligere har været kendt. Der er en lang række fotos fra private arkiver. Også gamle striber, hvoraf nogle ikke blev offentliggjort og forsider af Ferd'nand album er gengivet. En stor sjældenhed er en skitse til en serie, for MIKsmed dem altid væk, men 'nogen' fiskede denne op fra papirkurven og gemte den.
MIKtegnede meget andet end Ferd'nand, bogen har mange eksempler herpå. Der er et grundigt register og udgivelsesliste. MIKer en lækkerbidsken for tegneserie- og filminteresserede.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Lars Jakobsen
Sideantal: 175
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Tegnet af: Mik
Fotograf: Lars Jakobsen
Udgiver: Wisby & Wilkens
Bredde: 175 mm
Højde: 225 mm
Dybde: 19 mm
Vægt: 574 g
Udgivelsesdato: 24 Apr 2001
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788789191256

Udgivelsesår

2001

Sprog

Dansk

Mik - en biografi om tegneren Henning Dahl Mikkelsen, dansk tegnefilm historie Wisby & Wilkens