Midgårdsormen

Vis stort billede
Midgårdsormen

299,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Bogen tager sin begyndelse i 1895, hvor bondesønnen Angus pløjer vikingesmykket “Midgårdsormen“ op af den jyske muld – men smykket knækker i to stykker. Angus tildanner to halssmykker af delene. Det ene får hans unge hustru Kathrine. Det andet forbliver på slægtsgården som pant på, at de atter vil komme hjem, for kort efter emigrerer de til Rusland - som så mange andre danskere på den tid. Men smykket kommer aldrig hjem – og dog!
Hundred år senere tager Angus’ tipoldebarn Thor og en kammerat på en flodrejse fra Perm til Skt. Petersborg. Undervejs forelsker Thor sig i den smukke russerpige Katya. Snart opdager han, at hun bærer den anden halvdel af “Midgårdsormen“.
Sammen forsøger de at finde sandheden om deres forfædre og deres skæbne.
Der venter dem nogle dramatiske afsløringer, for deres aner oplevede på nærmeste hold både den japansk-russiske krig, 1. verdenskrig og 
den russiske revolution og efterfølgende blodige borgerkrig.
Bogen skildrer de virkelige begivenheder og personer, herunder mange danskere, som fik betydning for det mægtige riges udvikling, men hvis gerninger gik i glemmebogen efter den russiske revolution i 1917.
“Midgårdsormen“ er første bind i en planlagt trilogi.
Uddrag fra bogen:
Boris fortsatte sin højrøstede tale: “Kammerater, gå til kamp. Vi skal hævne Vladimir og hans heltemodige bror Alexander Uljanov...“
“Hvem er Uljanov?“ hviskede Angus, da agitatoren holdt en kort pause. Inden Johansen nåede at svare, gik døren op, og ind trådte Mitya. De to mænd forsøgte at tysse på ham, men åbenbart var de afsløret, for pludselig gik døren op ind til forsamlingen.
“Vi bliver aflyttet, Boris,“ lød en stemme. Straks opstod der voldsomt tumult, da forsamlingen fik øje på de to forvaltere og Mitya i entréen.
“Lad mig!“ skreg Boris, idet han trængte sig gennem forsamlingen. Da han nærmede sig Johansen og Angus trak han pludselig en revolver.
Mitya så den ophidsede Boris hæve pistolen og sprang ind foran Johansen, for at gribe Boris i armen, idet han råbte: “Nej, Boris, gør det ikke!“ Et brag rungede i lokalet...
Om forfatteren:
Thorkild Sandbeck har flere uddannelser bag sig. Han har sejlet 40 år som officer i handelsflåden, hvor han besøgte Sovjetunionen. Des­uden har han sejlet på russiske skoleskibe – verdens største sejlskibe.
For at skrive “Midgårdsormen“ har han berejst Rusland, Sibirien, Ukra­ine og Mongoliet. Endvidere har han læst russisk i to år. Som sidste research tog han med Den Transsibiriske Jernbane.
Thorkild Sandbeck har udgivet flere bøger om især søfart og historie. Han har holdt foredrag om sine mange rejser til over 100 lande.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Thorkild Sandbeck
Sideantal: 519
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Bente Nordstjerne Petersen
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Mellemgaard
Bredde: 150 mm
Højde: 220 mm
Dybde: 35 mm
Vægt: 711 g
Udgivelsesdato: 02 Sep 2012
Oplagsdato: 02 Sep 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792920331

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk