Mellem ånd og tryksværte - Studier i trykkekulturen og den romantiske litteratur

Vis stort billede
Mellem ånd og tryksværte - Studier i trykkekulturen og den romantiske litteratur

198,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Litteraturkritikken har vendt og drejet alle aspekter af romantikken som åndelig vending i litteraturen. Men alt for ofte både begynder og ender analysen med, hvad der er romantikkens egen programerklæring: at følge det utæmmelige geni. Mellem ånd og tryksværte går bag om romantikkens selvforståelse og selviscenesættelse for at undersøge forfatternes mere jordbundne relationer i samtidens trykkekultur. Også de romantiske forfattere måtte forholde sig til både salgsstrategier, forlagskontrakter, konkurrence og censur, som var de materielle betingelser for at udgive de åndelige sværmerier og visionære tanker. Artiklerne går på tværs af gængs romantikforskning ved også at belyse, hvordan romantikerne udviste betydelig interesse i typografier og bogformater.
Med fokus på Skandinavien og den engelsksprogede romantik undersøger bidragyderne en række tekster, forfattere og kulturelle momenter i forskellige nationale sammenhænge. Bogens seks essays er skrevet af litteraturforskere, der alle har udfordret deres felt ved hjælp af nye perspektiver fra boghistoriske studier. Bogens bidrag er skrevet på dansk og svensk.
Bidragydere: Jens Bjerring-Hansen, Simon Frost, Klaus Müller-Wilke, Peter Simonsen, Petra Söderlund og Robert W. Rix.
Bogen er redigeret af Robert W. Rix , ph.d. og lektor ved Institut for Engelsk, Germansk og Romansk, Københavns Universitet. Han har bl.a. udgivet monografierne William Blake and the Cultures of Radical Christianity (2007), The Barbarian North in Medieval Imagination: Ethnicity, Legend, and Literature (2014) samt en lang række artikler om britisk litteratur og romantik.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Robert W. Rix (red.)
Sideantal: 201
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Museum Tusculanum
Bredde: 168 mm
Højde: 245 mm
Dybde: 18 mm
Vægt: 544 g
Udgivelsesdato: 07 May 2015
Oplagsdato: 07 May 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788763542258

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Mellem ånd og tryksværte - Studier i trykkekulturen og den romantiske litteratur Museum Tusculanum