Krig, købmænd og kongemagt - og andre 1600-tals studier

Vis stort billede
Krig, købmænd og kongemagt - og andre 1600-tals studier

275,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

En samling af 20 artikler, essays og kritiske studier om Danmark i 1600-tallet. I første del belyses sider af periodens generelle sociale og retlige udvikling både i København og i provinsen. I anden og tredje del behandles det øverste danske borgerskab i tiden omkring enevældens indførelse - ikke mindst dets forhold til statsmagten. Gennem en række delstudier af slægtsforhold, forretningsaktiviten m.m. sættes der fokus på Bern-Marselis-Klingenberg-gruppen, der var den danske statsmagts største forretningsforbindelse i perioden. Et særligt kapitel er i den forbindelse viet den farverige generalpostdirektør, etatsråd, storkøbmand og godsejer, Poul Klingenberg, der var en af periodens væsentligste aktører. Sidste del indeholder to historiografiske artikler med vægten på historikeren Johan Jørgensens forfatterskab og bidrag tiludforskningen af det danske borgerskabs historie.
Bogens kapitler har med få undtagelser alle været offentliggjort tidligere, men er revideret, suppleret og ßjourført med henblik på denne udgivelse.
John T. Lauridsen, dr. phil, er forskningschef på Det Kongelige Bibliotek, og har tidligere om samme emnekredsudgivet ""Marselis-konsortiet. En studie over forholdet mellem handelskapital og kongemagt i 1600-tallets Danmark"" (1987).

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: John T. Lauridsen
Sideantal: 333
Sprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Det Kongelige Bibliotek Museum Tusculanum
Bredde: 143 mm
Højde: 216 mm
Dybde: 27 mm
Vægt: 603 g
Serie: Danish Humanist Texts and Studies, volume 20
Udgivelsesdato: 30 Sep 1999
Oplagsdato: 30 Sep 1999
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788772895246

Sprog

Dansk

Krig, købmænd og kongemagt - og andre 1600-tals studier Det Kongelige Bibliotek Museum Tusculanum