Korstog & Klosterliv - omkring Børglum Kloster

Reduced price!
Vis stort billede
Korstog & Klosterliv - omkring Børglum Kloster

216,00 kr

-20%

270,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Børglum Kloster med sine levn fra middelalderens storhedstid er fascinerende for enhver besøgende, der nærmer sig de hvide, lysende bygninger højt hævet over det flade landskab. Gennem årene har stedet fået sin egen samling af myter og historier. Hvor meget er sandt, og hvor meget er fri fantasi?
I Korstog og Klosterliv - omkring Børglum Klostergiver en række middelalderforskere en del af svarene: Tore Nybergfortæller om munkenes daglige liv og vilkår i middelalderen; Hans Krongaard Kristensenom bygningerne, deres anvendelse og ombygninger; Karen Skovgaard-Petersenfortæller med baggrund i et samtidigt manuskript om Det tredje Korstog; Anna-Elisabeth Bradeberetter om middelalderens sygdomsopfattelse, tidens lægekunst og klostermedicinens betydning; Mikael Wivelfortæller om maleren Niels Larsen Stevns'arbejde med og ikke mindst forarbejder til freskerne om bl.a. Stormen på Børglum i det, der i dag er Vendsyssel Sparekasse i Hjørring; og Børglum Klosters nuværende ejer, Hans Rottbøll,har skrevet et efterskrift om nutiden. Det mere uforklarlige og mystiske fortæller forfatteren Knud Sørensenom i den indledende beretning 'Den aften da Børglum Kloster ikke var der!' Alle artikler er bundet sammen af en række fiktive rejsebreve fra Klosterbroder Eskils rejse til Rom, skrevet og fotograferet af Kirsten Bech Hørby.
Artiklerne har baggrund i en foredragsrække i 2003-2004 på og om Børglum Kloster i middelalderen og er redigeret af Marianne Corfitsenog Jørgen Jørgensen, begge Læreruddannelsen i Hjørring.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Anna-Elisabeth Brade
Sideantal: 144
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Dafolo
Udgivelsesdato: 03 Sep 2008
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788772813622

Udgivelsesår

2008

Sprog

Dansk