Konfirmation og konfirmationstøj

Vis stort billede
Konfirmation og konfirmationstøj

175,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

I 1736 blev konfirmationen indført ved lov i Danmark. Den tvungne kirkeskik fik stor indflydelse på samfundet og på den enkeltes udfoldelsesmuligheder. For eksempel kunne man ikke blive gift, få arbejde eller fæste ejendom uden at være konfirmeret.


Ret hurtigt blev det skik og brug at markere konfirmationen med særligt konfirmationstøj, sådan som vi også kender det i dag. Tøjet har imidlertid ikke altid haft de farver og former, som vi forbinder med konfirmation. Piger har båret meget kulørte dragter, der med tiden blev sorte for så at blive hvide. Også drengenes tøj har undergået store forandringer.
Konfirmation og konfirmationstøj fortæller underholdende om konfirmationens historie og om de meget forskelligartede dragttraditioner, der igennem tiden har markeret overgangen fra barn til voksen. De knap 100 billeder lader læseren følge detaljerne i skik og mode og vækker måske genkendelse fra dengang, man selv trådte ind i de voksnes rækker.
Konfirmation og konfirmationstøj er skrevet af etnolog, cand.mag. Inge Christiansen, museumsinspektør ved Køge Museum. Forfatteren har gennem årene skrevet om – og beskæftiget sig med en lang række kulturhistoriske emner – herunder dragtkultur og har blandt andet skrevet bogen Dåbstøj og dåbstraditioner på Køgeegnen.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Inge Christiansen
Sideantal: 162
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hardback
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Museum Sydøstdanmark
Bredde: 178 mm
Højde: 246 mm
Dybde: 12 mm
Vægt: 589 g
Udgivelsesdato: 19 Mar 2013
Oplagsdato: 23 Apr 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788790299316

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk