Kampen om ansigtet - Fotografi og identifikation

Vis stort billede
Kampen om ansigtet - Fotografi og identifikation

298,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Id-fotografiet tjener ikke alene som et værktøj til kontrol i den politiske praksis, men har også gjort sin entré i kunsten, medierne og populærkulturen som et betydningsfuldt symbol på det moderne individ. Kampen om ansigtet afdækker dette hidtil forbigåede kapitel af den nyere kulturhistorie.

Bogen analyserer id-fotografiet som et fælles afkom af den politiske praksis og den visuelle kultur. Forfatteren påviser, at id-fotografiet er en prægnant og magtfuld visuel fremstilling af identiteten, som staten og det afbildede individ hver især har stærke interesser investeret i: Id-fotografiet videregiver en række for myndighederne essentielle informationer om køn, race, klasse og personlige kendetegn, men hænger som en reproduktion af ansigtet også tæt sammen med individets forståelse af sig selv. Id-fotografiet er en del af en visuel kultur, hvor intet synes mere uomgængeligt end repræsentationer af ansigtet.

Id-fotografiet er bogens konkrete analyseobjekt, men samtidig et greb, der baner vej for diskussioner af centrale moderne problemstillinger som national identitet, afkolonisering, terrorisme, frihedsrettigheder og social udgrænsning – problemstillinger, der sjældent bliver behandlet ud fra en visuel synsvinkel, selvom en sådan er af vital betydning for forståelsen af dem.

Mette Mortensen , adjunkt ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Mette Mortensen
Sideantal: 320
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Museum Tusculanums Forlag
Bredde: 162 mm
Højde: 240 mm
Dybde: 23 mm
Vægt: 690 g
Udgivelsesdato: 19 Jan 2012
Oplagsdato: 19 Jan 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788763536974

Udgivelsesår

2011

Sprog

Dansk

Kampen om ansigtet - Fotografi og identifikation Museum Tusculanums Forlag