Imagining Nature - practices of copsmology and indentity

Vis stort billede Tilføj
Imagining Nature - practices of copsmology and indentity

298,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Inden for det sidste tiår har mange samfundsforskere forsøgt at vise at 'naturen' ikke er en eviggyldig konstant, men derimod et værdiladet og ustabilt begreb - en historisk, kulturel og social konstruktion med stærke følelsesmæssige, moralske og politiske bibetydninger.
I Imagining Naturehar en række forskere inden for biologi, social antropologi, filosofi, miljø, neurologi m.m. sat sig for at udforske det, der har ligget underforstået eller har manglet i dette nyeste forsøg på at 'afnaturalisere naturen'.
Bogens første halvdel om 'Kosmologier' tager fat på natursynet i overordnede verdensbilleder. Bogens anden halvdel illustrerer nogle af de måder på hvilke identitet bliver etableret igennem samspil med og forestillinger om naturen. Fx natur og identitet i Skandinavien og Tyskland; To Fulani-grupper i Burkina Faso; det konfrontationssøgende samiske samfund i Manndalen, Norge; Den rummelige verdensopfattelse hos Tsaatang nomaderne i Mongoliet og to neoklassiske huse af Le Corbusier og Wright.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: .
Sideantal: 292
Sprog: Engelsk
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Aarhus University Press
Bredde: 173 mm
Højde: 240 mm
Dybde: 20 mm
Vægt: 626 g
Udgivelsesdato: 01 Oct 2003
Oplagsdato: 01 Oct 2003
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788772889450

Udgivelsesår

2003

Sprog

Engelsk

Imagining Nature - practices of copsmology and indentity Aarhus University Press