I enkedronningens køkken på Amalienborg

Vis stort billede
I enkedronningens køkken på Amalienborg

189,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Da Frederik VIII blev konge i 1906, blev det foreslået, at der skulle findes en fransk chefkok. 'Nej', sagde Kongen, 'jeg vil beholde mine damer!' Og således blev det. Hans køkkenbestyrerinder fra kronprinsdagene, frøknerne Jensen og Bøgballe fortsatte, og efter hans død stod de for Enkedronning Louises køkken og lavede maden både til de daglige fem-seks retters menuer og til de store tafler i Frederik VIII’s Palæ. Bistået af et stort personale og altid med to køkkenelever, som således lærte finere madlavning efter gamle danske traditioner.

Bogen bygger på tre af disse elevers erindringer, opskrifter og optegnelser fra 1916-1918. De kom fra gårde på Fyn, mødte en forunderlig verden, lærte at lave Cumberlandsauce, Sneppesouffle og Budding Royale, og de fik en oplevelse for livet i det gamle palæ, som nu er bolig for kronprins Frederik og kronprinsesse Mary. Om palæets historie, om kongelig mad og om herskab og tjenestefolk for 100 år siden handler denne bog.

Hans Andersen , født i 1932 på Emtekærgaard på Fyn, er journalist, teater- og litteraturanmelder og var i 25 år kulturredaktør på Jyllandsposten. Medstifter af Karen Blixen Selskabet, medlem af De Bangske Morgenmænd, har skrevet om Karen Blixen, Herman Bang og journalistikken og Teater, Liv og Kunst om Århus Teaters historie.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Hans Andersen
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Underskoven
Bredde: 174 mm
Højde: 222 mm
Dybde: 8 mm
Vægt: 215 g
Udgivelsesdato: 29 Mar 2012
Oplagsdato: 29 Mar 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792824400

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk