Georg Brandes og Europa - Forelæsninger fra 1. internationale Georg Brandes Konference, Firenze, 7-9 november 2002

Vis stort billede
Georg Brandes og Europa - Forelæsninger fra 1. internationale Georg Brandes Konference, Firenze, 7-9 november 2002

300,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Georg Brandes og Europaindeholder 33 artikler, som belyser og perspektiverer Georg Brandes' europæiske og internationale virke. Artiklerne fokuserer dels på hans ophold i europæiske lande og hans korrespondancer med kunstnere og intellektuelle der, dels på hans litterære kritik og idémæssige og politiske engagement gennem seks årtier.
Bogens formål er, fra en nordisk synsvinkel og med Brandes som nøglefigur, at rette opmærksomheden mod grundlæggende idémæssige, kulturelle og intellektuelle sammenhænge i det Europa, vi i dag er del af. I det lys er Nietzsches karakteristik af Brandes som ""den gode europæer"" mere relevant end nogensinde.
Bogen udspringer af en konference om Georg Brandes, der blev afholdt i Firenze i november 2002. Placeringen var ikke tilfældig. Brandes opholdt sig ofte i Italien, og ikke mindst i Firenze. Byen fik på mange måder betydning for hans omfattende skribentvirksomhed, der mest iøjnefaldende omhandlede store politiske og kunstneriske personligheder, oldtid, renæssance og nyere tid foruden udviklingen af de moderne europæiske demokratier. Brandes-konferencen blev videooptaget og med bogen følger en 42 minutter lang DVD med titlen Georg Brandes i Firenze.

Flere detaljer

Mere info
Sideantal: 428
Sprog: Mange
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Museum Tusculanum Det Kongelige Bibliotek
Bredde: 149 mm
Højde: 219 mm
Dybde: 25 mm
Vægt: 868 g
Serie: Danish Humanist Texts and Studies., volume 29
Udgivelsesdato: 06 Dec 2004
Oplagsdato: 06 Dec 2004
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788772899268

Sprog

Mange

Georg Brandes og Europa - Forelæsninger fra 1. internationale Georg Brandes Konference, Firenze, 7-9 november 2002 Museum Tusculanum Det Kongelige Bibliotek