Forbrydelsens ansigt

Vis stort billede
Forbrydelsens ansigt

299,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

I Forbrydelsens ansigt møder vi en række barske og ofte rørende og rystende menneskeskæbner, som på forbryderbilleder er fastholdt i en brøkdel af et sekund. Fotografierne stammer fra forbryderalbums fra perioden 1850-1920, da det danske politi begyndte at anvende tvangsfotografering af lovovertrædere.

I bogen får vi bl.a. historien om gerningsmanden bag nedbrændingen af politikeren Balthazar Christensens gård, om den forhenværende justitsminister P.A. Albertis fængselsophold og om den senere statsminister Thorvald Staunings besøg hos en århusiansk prostitueret. Den fortæller om stifteren af Nordisk Film og hans kriminelle fortid, om digteren Johan Skjoldborgs ægteskab med et offentligt fruentimmer og om de sidste henrettelser med økse i Danmark. Den fortæller også om udvisningen af en dansk anarkistleder, om drabsforsøget på en dommer og om afsløringen af en tysk spion, der brugte usynligt blæk – foruden historierne om en lang række tiggere, alfonser, løsagtige kvinder og cykeltyve.

Når man bladrer i de efterladte forbryderalbums, står man ansigt til ansigt med ægte skæbner, som ofte levede deres et liv i den kriminelle underverden, på kanten af normalsamfundet. Det er mennesker og miljøer, som vi normalt ikke stifter bekendtskab med – oven i købet i en periode, hvor det ellers var forbeholdt velhavere at lade sig fotografere.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Gitte Bergendorff Høstbro / Peter Wodskou Christensen / Poul Duedahl
Sideantal: 280
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hardback
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Gads Forlag
Bredde: 258 mm
Højde: 284 mm
Dybde: 35 mm
Vægt: 1978 g
Serie: .
Udgivelsesdato: 30 May 2013
Oplagsdato: 28 Jun 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788712047445

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk