Elusive Hunters - The Haddad of Kanem and The Bahr el Ghazal

Reduced price!
Vis stort billede
Elusive Hunters - The Haddad of Kanem and The Bahr el Ghazal

360,00 kr

-20%

450,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Dette er en unik bog, en levende øjenvidneberetning om livet hos et ukendt jægerfolk i Chad. Det er et pionerværk, som ikke blot skildrer en spændende kultur og sætter denne ind i en bred historisk og samfundsmæssig sammenhæng, men er og vil forblive at være det eneste værk baseret på et antropologisk studie af et levende jægersamfund i hele Nord- og Vestafrika.
Da den unge antropolog Ida Nicolaisen i 1963 drog til Chad med sin mand, nu afdøde professor Johannes Nicolaisen var det for at søge at finde Haddad-folket, som var sporadisk omtalt af franske administratorer. Det lykkedes. De fandt Haddad som levede i små grupper på de vidtstrakte stepper og i udkanten af Sahara øst og nord for Chadsøen. Det var hjertevarme mennesker, trods deres barske livsbetingelser. For Haddad blev foragtet og forfulgt af omboende folk og forhindret aktivt i at følge deres traditionelle livsform. Derfor undgik de kontakt og søgte et liv i ubemærkethed.
Rejsen var tænkt som et pilotstudie, men der udbrød borgerkrig under opholdet. Den sociale uro fortsatte i mange år ligesom i det tilgrænsende Darfur. Det gjorde videre forskning umulig og ægteparret kom aldrig tilbage til Chad. Heller ikke andre har siden skrevet om Haddad-folket.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Ida Nicolaisen
Sideantal: 522
Sprog: Engelsk
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Fotograf: Janne Klerk m.fl.
Udgiver: Aarhus Universitetsforlag
Bredde: 243 mm
Højde: 292 mm
Dybde: 40 mm
Vægt: 2678 g
Serie: The Carlsberg Foundation´s nomad research project
Udgivelsesdato: 25 Mar 2010
Oplagsdato: 25 Mar 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779343948

Udgivelsesår

2010

Sprog

Engelsk

Elusive Hunters - The Haddad of Kanem and The Bahr el Ghazal Aarhus Universitetsforlag