Dagligdagens Gode og Onde Varsler

Vis stort billede
Dagligdagens Gode og Onde Varsler

199,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Dagligdagens gode og onde Varsler er først og fremmest en praktisk håndbog, der bl.a. beskriver over 2.000 varsler og ”tegn” med tilknytning til så at sige enhver livssituation.De fleste varsler er af ældre dato. Vore forfædre var nemlig ikke i tvivl om, at mange hverdagshændelser rummede vink om kommende begivenheder.

Noget af denne tro lever endnu: En sort kat der krydser vejen ∙ At finde en firkløver ∙ Et spejl der knuses ∙ Og hvem bryder sig om at vælte et saltkar eller gå under en stige?

Foruden de danske varsler rummer bogen en række grønlandske varsler og skildrer nye former for overtro fra bl.a. sportens og teatrets verden. Der fortælles også om fortidens hverdagsmagi samt om folkelig spådomskunst.

I et indledende afsnit beskrives baggrunden for denne almuetro. Dagligdagens gode og onde Varsler fortæller også om nationens store, historiske ”varsel-personer”, såsom Holger Danske og Jomfru Fanny.Dagligdagens.

Gode og Onde Varsler er tematisk inddelt, så læseren straks kan afkode et aktuelt fænomen.

I forbindelse med f.eks. bryllup, barnedåb og sygebesøg kan man ved hurtigt opslag i bogen undgå handlinger, der kunne opfattes negativt eller skabe ængstelse.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Ib Askholm
Sideantal: 200
Sprog: Dansk
Omslagsillustrator: Frank Eriksen
Omslagsgrafiker: Frank Eriksen
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Askholms Forlag
Bredde: 156 mm
Højde: 230 mm
Dybde: 13 mm
Vægt: 446 g
Udgivelsesdato: 13 Feb 2014
Oplagsdato: 13 Feb 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788791679148

Sprog

Dansk