Africa proconsularis. Historical conclusions - Regional studies in the Segermes Valley of Northern Tunisia

Vis stort billede Tilføj
Africa proconsularis. Historical conclusions - Regional studies in the Segermes Valley of Northern Tunisia

448,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

I perioden fra 1988 til 1991 gennemførte Københavns Universitet, Institut for Historie i samarbejde med Nationalmuseet og det nationale tunesiske arkæologiske institut (INP) en stort anlagt landskabsundersøgelse i området omkring Zaghouan i Tunesien.
Formålet med dette - projekt Africa proconsularis - var, at undersøge de økonomiske og sociale relationer mellem en antik, romersk by (Segermes) og dennes opland.
Midlet var en survey eller markvandring, hvor alle arkæologiske rester fra romersk tid blev undersøgt og registreret i et område på ca. 400 kvadratkilometer. Man undersøgte bl.a. omkring 100 antikke landejendomme for at se nærmere på landbruget (korn og oliven), hydrauliske installationer som cisterner og akvadukter og endeligt blev store dele af den antikke by, Segermes, i centrum af området delvist udgravet. Resultaterne af disse undersøgelser foreligger i de to første bind, som er udkommet, medens konklusionerne og perspektiverne er beskrevet i det tredje bind.
Det lykkes romerne at skabe et meget stabilt og økologisk velafbalanceret samfund, hvis styrke afspejles i, at det eksisterede næsten uændret i over 400 år. Paradoksalt nok var dette samfund ikke desto mindre meget modsætningsfyldt med store forskelle mellem fattig og rig, mellem bønder og herremænd, mellem romere og de lokale berbere og fønikere og mellem by og land.
Hvad var - med disse forudsætninger - forklaringen?
"Hvem kan være så dvask og doven, så han (eller hun) ikke vil lære at kende hemmeligheden bag skabelsen af et stabilt samfund", skrev den græske historiker Polyb (2.århundrede før Kristi) om det romerske imperium.
På overgangen til et samfund, som på mange måder kan minde om det romerske, har antikforskerne forsøgt at give et svar.

Flere detaljer

Mere info
Sideantal: 339
Sprog: Engelsk
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Tegnet af: Cathrine Gerner Hansen
Fotograf: Jesper Carlsen
Udgiver: Aarhus Universitetsforlag
Bredde: 229 mm
Højde: 278 mm
Dybde: 24 mm
Vægt: 1349 g
Serie: Africa proconsularis 3
Udgivelsesdato: 30 Nov 2000
Oplagsdato: 30 Nov 2000
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788772888286

Udgivelsesår

2000

Sprog

Engelsk

Africa proconsularis. Historical conclusions - Regional studies in the Segermes Valley of Northern Tunisia Aarhus Universitetsforlag