Kilden til Jeppe paa Bierget

Vis stort billede Tilføj
Kilden til Jeppe paa Bierget

298,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Baggrunden for Jeppe og Danmarks mest kendte folkekomedie er blevet læst på et falsk grundlag af Holbergforskerne gennem 200 år! På Holbergs fødselsdag udkommer den egentlige kilde - med en disputats om Jeppetolkningernes veje og vildveje.

Jeppe paa Bierget er pæredansk. Eller er myten om bonden, der fik lov at være baron for en dag, i virkeligheden et holbergsk kludetæppe af litterært stof hentet udefra? Danmarks mest kendte folkekomedie hviler især på én inspiration, hvis kilde forskerne mærkeligt nok aldrig har bekymret sig om at læse: romanen Utopia (1640) af den tyske latindigter Jakob Bidermann. Det viser Gunnar Sivertsens disputats, som udkommer 3. december.

Bidermanns oversete fortælling er et stykke verdslig underholdningslitteratur, som Holberg tog til sig, så den ofte må have ligget øverst i bunkerne på hans arbejdsbord. For citatkunstneren Holberg ha romanen sandsynligvis været den mest anvendte nyere latinske kilde. Den har påvirket flere af Holbergs komedier.

Den aktuelle disputats kulegraver Jeppelæsningernes veje o vildveje gennem 200 år og lancerer den første oversættelse af Utopia .

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Gunnar Sivertsen
Sideantal: 294
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Aarhus Universitetsforlag
Bredde: 170 mm
Højde: 251 mm
Dybde: 25 mm
Vægt: 739 g
Udgivelsesdato: 02 Dec 2010
Oplagsdato: 02 Dec 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779346284

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk

Kilden til Jeppe paa Bierget Aarhus Universitetsforlag