Forelsket i Lissabon - En kulturhistorisk lystvandring

Reduced price!
Vis stort billede
Forelsket i Lissabon - En kulturhistorisk lystvandring

135,96 kr

-20%

169,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Sidste varer på lager.

Lissabon er en af Europas mest charmerende hovedstæder, som har uendelig meget at byde på.

På sin lystvandring gennem Lissabon tager forfatteren læseren med til steder, som han kender godt. Kvarterer med gader, pladser og udsigtspunkter, som emmer af atmosfære og liv.

Undervejs stoppes der op og berettes om vigtige epoker i byens dramatiske historie. Ligesom der på caféer og restauranter fortælles om kaffen, kagerne, maden, vinen og den allestedsnærværende fado.

Uddrag af bogen

Henne ved indgangen til Casa do Leão er en af borgens vilde katte — tigeragtigt stribet og med lange ben — begyndt at vandre utålmodigt frem og tilbage. Den venter sikkert på en godbid inde fra restaurantens køkken. Lidt efter dukker der en anden sort vildkat op. “Nu bliver der kamp,” tænker man. Men … nej! De to rovdyr snuser blot lidt til hinanden, hvorefter de sætter sig til rette på hver sin side af restaurantens køkkendør. Lissabon er en tolerant by!

Inde i restauranten står der en fadosangerinde. Hun er ung. Men når hun synger, fornemmer man både livsklogskab og smerte i hendes lidende træk. Den, der synger fado, skal være følelsesmæssig let påvirkelig. Ved siden af hende sidder en guitarist. De spiller og synger om kærlighed, som forsvinder. Alt forsvinder. Kun saudade — skæbnen — forsvinder ikke.

Om forfatteren

JØRN ØRNSTRUP er cand.phil. og medlem af Danske Rejsejournalister. På sine mange rejser har han gennem årene skrevet talrige artikler til pressen. Kærligheden til Lissabon opstod for 20 år siden. Siden har han været fascineret af byen og dens befolkning.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jørn Ørnstrup
Sideantal: 86
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Thomas Holmberg
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Fotograf: Jørn Ørnstrup
Udgiver: Mellemgaard
Bredde: 136 mm
Højde: 215 mm
Dybde: 8 mm
Vægt: 173 g
Udgivelsesdato: 01 Mar 2015
Oplagsdato: 01 Mar 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788793305038

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Forelsket i Lissabon - En kulturhistorisk lystvandring Mellemgaard