Det gamle bad og havet - Historier fra Charlottenlund Søbad

Vis stort billede
Det gamle bad og havet - Historier fra Charlottenlund Søbad

249,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage
Det gamle bad og havet - historier fra Charlottenlund Søbad giver et sjældent indblik i badelivet på en af Øresunds smukkeste og ældste badeanstalter, Charlottenlund Søbad. Med sine 30.000 årlige besøgende er søbadet blevet en institution i reservatet nord for København - hvor ikke mindst den stigende interesse for vinterbadning er med til at øge stedets popularitet. Det lokalhistoriske perspektiv bliver af bestsellerforfatter Pernille Stensgaard sat ind i en større kulturhistorisk sammenhæng, når hun går bagom søbadet og ikke mindst danskernes bade- og svømmevaner. Et koldt gys!
Bogen indeholder 6 veloplagte kapitler, hvor journalist Pernille Stensgaard med en præcis og skarp kant tager læserne med på en kulturhistorisk rejse fra Charlottenlund Søbads grundlæggelse i 1890’erne over lukningen i 1982 og til søbadets genopbygning i 1985. Pernille Stensgaard portrætterer særligt den nye badeanstalts udvikling, der i mange år har været præget af kult, kø, optur og ventelister. Historien om badelivet folder sig ud omkring alle årstider, men særlig fokus har vinterbadningen, der har opnået stor popularitet.
Det gamle bad og havet er også skrevet med et bredt kulturhistorisk penselstrøg. Badeanstalter langs kystbyerne var i starten et rystende moderne påfund, der blev bygget for at holde kvinder og mænd på afstand af hinanden, og det nye badeliv førte blandt andet spørgsmål om nøgenhed med sig. Først badede vi, senere begyndte vi også at svømme. Her fører den bredere kulturhistorie igen til Charlottenlund Søbad, hvor svømningens og livredningens historie i Danmark udfolder sig omkring idrætspioneren Holger Nielsen, der netop slog sine folder på Charlottenlund Søbad.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Pernille Stensgaard
Sideantal: 144
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Søren Damstedt
Originaltitel: Det gamle bad og havet - historier fra Charlottenlund Søbad
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Fotograf: Hans Ole Madsen
Udgiver: Strandberg Publishing
Bredde: 234 mm
Højde: 234 mm
Dybde: 19 mm
Vægt: 785 g
Udgivelsesdato: 13 Aug 2015
Oplagsdato: 13 Aug 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792894908

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Det gamle bad og havet - Historier fra Charlottenlund Søbad Strandberg Publishing