Den nye amerikanske roman

Vis stort billede
Den nye amerikanske roman

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Amerikansk litteratur er i de senere år blevet beskyldt for at vende verden ryggen og for ikke at deltage i verdenslitteraturens globale dialog.

Denne bog viser imidlertid, hvordan det snarere er splittelsen mellem det intime og de globale perspektiver, der kendetegner amerikansk litteratur gennem de seneste to årtier.

Den nye amerikanske roman kortlægger de vigtigste strømninger i perioden og præsenterer en række af dens mest markante forfatterskaber og brudflader. Den går tæt på terrorangrebene i 2001, der skabte en bølge af indadvendte 9/11-romaner, og på postironiske forfattere som David Foster Wallace og Jonathan Franzen, som gør op med tidligere tiders altfavnende litterære udtryk og sætter det personlige og nærværende på dagsordenen. Men den sætter også fokus på, hvordan andre store amerikanske forfattere nu igen orienterer sig mod globale perspektiver og skriver deres værker ind i verdenslitteraturen.

Bogen tegner for første gang på dansk et samlet billede af den moderne amerikanske litteratur. Den fortæller historien om USA i en tid efter terrorangrebene, hvor splittelsen mellem det indadvendte og det udadvendte er mere aktuel end nogensinde før.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Tore Rye Andersen
Sideantal: 255
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Udgiver: Aarhus Universitetsforlag
Bredde: 170 mm
Højde: 246 mm
Dybde: 27 mm
Vægt: 787 g
Serie: Verdenslitteratur 3
Udgivelsesdato: 04 Sep 2011
Oplagsdato: 04 Sep 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779347335

Sprog

Dansk

Den nye amerikanske roman Aarhus Universitetsforlag