Bellman og Danmark - Fem komparative studier

Vis stort billede
Bellman og Danmark - Fem komparative studier

348,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Bellman og Danmark.Fem komparative studier udgivet med indledning og noter af Jens Kr. Andersenudgør 3. bind i rækken Skrifter udgivet af Selskabet Bellman i Danmark.
I tidsrummet 1895-1940 skrev litteraturhistorikerne Warburg, Schoning, Birket-Smithog Thomsenhver sin lille afhandling om receptionen af Bellmans digtning i Danmark og Bellmans indflydelse på dansk litteratur og musik. 1945 leverede Torben Kroghdet hidtil vægtigste faglige bidrag til denne reception i form af sit skrift om Bellman >>som musikalsk Digter<<. De fem studier blev udgivet som artikler eller små bøger og har siden kun foreligget sprædt og svært tilgængelige. De genudgives her for første gang, og i samlet formation.
Afhandlingerne rummer tilsammen et væld af vigtige oplysninger for den Bellman-interesserede, men er i deres oprindelige skikkelse præget af deres tid, så at en nutidig læser føler savnet af forfatternes adgang til gode tekstudgaver og nyere Bellman-forskning og stedvis svigtes ved mindre strenge krav til akribi end dem, moderne litteraturforskere og filologer finder selvfølgelige. Disse svagheder rådes der bod på her: Alle citater og henvisninger er blevet kontrolleret og om nødvendigt rettet, et betydeligt antal noter af filologisk, bibliografisk, litteraturhistorisk og musikologisk art bidrager til at forklare, uddybe, præcisere og ajourføre de ældre fremstillinger, og fælles registre til alle fem bidrag gør det foreliggende bind til et nyttigt opslagsværk for Bellamnianere.

Flere detaljer

Mere info
Sideantal: 551
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Selskabet Bellman I Danmark Gennem Multivers Acade
Bredde: 140 mm
Højde: 219 mm
Dybde: 38 mm
Vægt: 860 g
Serie: Skrifter / udgivet af Selskabet Bellman i Danmark., 3. bind
Udgivelsesdato: 15 Jun 2004
Oplagsdato: 15 Jun 2004
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779170940

Sprog

Dansk

Bellman og Danmark - Fem komparative studier Selskabet Bellman I Danmark Gennem Multivers Acade