Beat - På sporet af den amerikanske beatgeneration

Vis stort billede
Beat - På sporet af den amerikanske beatgeneration

249,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Det ultimative værk om den amerikanske beatgeneration.
Igennem 10 år har Lars Movinbeskæftiget sig med beatgenerationens forfattere, som blandt andet tæller William S. Burroughs, Allen Ginsberg og Jack Kerouac. Han har fulgt deres deres spor, kørt mere end 80.000 kilometer i USA for at samle materiale og interviewet en lang række litterære skikkelser og personer med tilknytning til beatgenerationen.
Lars Movins Beatformer sig som en rejse gennem det mentale, kulturelle og litterære landskab, som beatgenerationen skabte og beskrev i 50'ernes USA. Alle de vigtigeste værker og personer behandles. Derudover spores beatgenrationens påvirkning afsmitningen på dansk kultur og litteratur. Hvornår, hvordan og af hvem blev beat introduceret herhjemme. I starten af 60'erne var det særligt Elsa Gress, Erik Wiedemann og Erik Thygesen, som foruden at skrive om beatforfatterne også oversatte beat-værker til dansk. Fra omkring 1970 tog en ny generation over med Dan Turèll og Peter Laugesen i front som formidlere af og eksponenter for beatlitteraturen og -ånden, og det er først og fremmest i kraft af deres indsats, man overhovedet kan tale om en fordanskning af fænomenet.
Bogen tegner et portræt af et fænomen og en generation af amerikanske forfattere, som for længst er blevet kanoniserede, men ikke tidligere har været genstand for en større samlet fremstilling herhjemme.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Lars Movin
Sideantal: 671
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 2
Udgiver: Information
Bredde: 150 mm
Højde: 222 mm
Dybde: 50 mm
Vægt: 776 g
Udgivelsesdato: 13 Mar 2014
Oplagsdato: 13 Mar 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788775144136

Udgivelsesår

2008

Sprog

Dansk

Beat - På sporet af den amerikanske beatgeneration Information