Wegner - Bare een god stol

Vis stort billede
Wegner - Bare een god stol

399,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage
WEGNER. Bare een god stol
Møbelarkitekten Hans J. Wegner (1914-2007) banede vejen for Danish Designs internationale gennembrud i årene efter anden verdenskrig, hvor han blev en hovedskikkelse inden for den organiske modernisme. Wegner var en af verdenshistoriens mest produktive designere. I 1949 tegnede han den stol, som amerikanerne døbte The Chair, men han blev ved med at søge efter den perfekte stols form. De omkring 500 stole han tegnede, gav ham tilnavnet ’stolekongen’.
I denne bog fortæller udstillings- og samlingschef på Designmuseum Danmark, Christian Holmsted Olesen, historien om Wegners karriere og den enorme betydning mødet med skoler, institutioner, virksomheder og personer havde for hans udvikling fra genial snedker til international ikondesigner. Bogen kortlægger de temaer og designprincipper, som optog Wegner, den analyserer og beskriver tilblivelsen af hans hovedværker og den fortæller historien om, hvordan den danske møbelskole blev et internationalt designbrand.
Monografien er baseret på interview, skriftlige kilder, film, skitser, tegninger og originalfotos fra Wegners tegnestue.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Christian Holmsted Olesen
Sideantal: 256
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Rasmus Koch Studio
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 2
Udgave: 1
Fagredaktør: Birgit Lyngbye Pedersen
Udgiver: Strandberg Publishing
Bredde: 259 mm
Højde: 328 mm
Dybde: 37 mm
Vægt: 1943 g
Udgivelsesdato: 01 Apr 2014
Oplagsdato: 24 Nov 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792894458

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk