Traditionelle huse og basarer - Fra Iran til Marokko

Vis stort billede
Traditionelle huse og basarer - Fra Iran til Marokko

349,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Studiet af Mellemøstens og Nordafrikas rigdom af folkelig, anonym bygningskultur er en stor oplevelse i sig selv, men kan også danne grundlag for løsningen af nutidens enorme problemer med at bygge ordentlige byer og boliger til en stærkt voksende befolkning.


Bogens titel antyder allerede, at dagliglivet i dette geografiske område, i højere grad end i andre kulturer, udfolder sig to adskilte zoner: kvinderne i boligen og mændene i basaren. Dette materiale har nu fået en særlig betydning, da størstedelen af de viste huse ikke eksisterer mere, og kun i meget begrænset omfang er blevet registreret, før de blev revet ned.
Forfatterens fotografier tager læseren med på en rejse til Mellemøsten med en afstikker til Yemen og videre til Middelhavets sydlige kyster frem til Vestafrika. Undervejs introduceres læseren til den islamiske byggetradition i almindelighed og argumenterer for, at vi stadigvæk kan drage nytte af utallige generationers erfaring i at etablere de bedst mulige livsbetingelser under ofte ugæstfri klimatiske forhold.
Fra midten af 1950erne og halvtreds år frem var Hans Munk Hansen aktiv som arkitekt, byplanlægger, restaurator og arkitekturhistoriker i Europa, Afrika, Asien og Amerika. Hans byggerier ligger spredt ud over kloden. Hans Munk Hansen interesserede sig tidligt for islamisk arkitektur og har i mange år været Danmarks vel nok største kender på området.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Hans Munk Hansen
Sideantal: 222
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Carl H.K. Zakrisson
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Forlaget Vandkunsten
Bredde: 221 mm
Højde: 236 mm
Dybde: 25 mm
Vægt: 1004 g
Udgivelsesdato: 04 Nov 2015
Oplagsdato: 04 Nov 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788776953959

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Traditionelle huse og basarer - Fra Iran til Marokko Forlaget Vandkunsten