Torvehallerne - I København og verden rundt

Vis stort billede
Torvehallerne - I København og verden rundt

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Benzintank, affaldscontainere og en håndfuld stædige blomstersælgere mellem rækker af parkeringspladser. Det var, hvad der var tilbage af Københavns legendariske Grønttorv i 1997, da arkitekten Hans Peter Hagens formulerede sin vision for de nye torvehaller. Men først 14 år og utallige forhindringer senere kunne københavnerne endelig indtage byens nye madmekka.


Torvehallerne – i København og verden rundt er Hans Peter Hagens’ personlige beretning om ideen, det lange seje træk og de mange kampe. Han inviterer læseren med ind i arkitekturens maskinrum og fortæller om de inspirationskilder, der har været med til at forme visionen: alverdens torvehaller fra Venedig, over Havanna, til Beijing og Bergen, antikke romerske macellae, Københavns historiske fødevaremarkeder, den arabiske basar og de stærke torvetraditioner i vores nordiske nabolande.
I dag har Torvehallerne på Israels Plads etableret sig som københavnernes foretrukne madmarked – et levende samlingssted for mennesker og med madkulturen i centrum. Målet er kortere vej fra jord til bord, og i sin epilog reflekterer forfatteren over, om udviklingen i Danmark med de tiltagende funktionsløse landdistrikter kan vendes via en genrejsning af torvehandlen landet over.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Hans Peter Hagens
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Sille Haarh-Aasmul
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Strandberg Publishing
Bredde: 233 mm
Højde: 229 mm
Dybde: 24 mm
Vægt: 854 g
Udgivelsesdato: 28 May 2015
Oplagsdato: 28 May 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792894700

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Torvehallerne - I København og verden rundt Strandberg Publishing