Stedsans - 25 indgange til kunsten derude

Vis stort billede
Stedsans - 25 indgange til kunsten derude

250,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

”Stedsans - 25 indgange til kunsten derude” handler om kunsten i det offentlige rum. Gennem nedslag i 25 værker fra 1943 til i dag giver bogen indblik i de kunstneriske tilgange, som har været med til at forme kunsten i det offentlige rum i Danmark: Fra stillestående skulpturer til interaktive installationer, fra underspillede monumenter til topografiske pejlemærker.


Bogen stiller skarpt på de diskussioner og faglige overvejelser, der knytter sig til kunsten derude. Den rejser spørgsmål som: Hvilke kunstneriske og politiske bevæggrunde ligger bag de ideer, som ender som skulpturer på byens pladser, eller som udsmykning af offentlige bygninger? Hvad kan kunsten, når den bevæger sig ud af museet? Hvad gør den ved stederne – og hvad gør stederne ved den? Hvem er den skabt for, og hvem bestemmer, hvordan den skal se ud?
Bogen udkommer i anledning af 50-året for Statens Kunstfond, som siden 1964 har været stærkt engageret i kunsten i det offentlige rum i Danmark. Den er redigeret af kunsthistoriker Camilla Jalving og rummer bidrag af en række centrale aktører og skribenter på området. Billedsiden byder på helt nye fotografier af fotografen Torben Petersen optaget specielt til bogen.
Bogen kan også fåes som e-bog.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Camilla Jalving (red.)
Sideantal: 298
Sprog: Dansk
Omslagsillustrator: Randi & Katrine
Omslagsgrafiker: Michael Jensen, K-grafik
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Fotograf: Torben Petersen m.fl.
Fagredaktør: Mikkel Bogh,Anette Østerby,Søren Jensen,Louise Straarup,Lars Bent Petersen,Leila Krogh,Jens Haaning,Sidsel Kjærulff Rasmussen (Kunstfaglig),Marianne Levinsen
Udgiver: Strandberg Publishing
Bredde: 271 mm
Højde: 289 mm
Dybde: 36 mm
Vægt: 1930 g
Udgivelsesdato: 09 Oct 2014
Oplagsdato: 09 Oct 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792894618

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk

Stedsans - 25 indgange til kunsten derude Strandberg Publishing