SOUP - Et midlertidigt kunst- og arkitekturprojekt i Urbanplanen

Vis stort billede
SOUP - Et midlertidigt kunst- og arkitekturprojekt i Urbanplanen

299,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Hvilken rolle og betydning kan kunst og arkitektur have i et falmet betonblokkvarter? Hvilke kvaliteter og faldgruber rummer midlertidige, eksperimenterende praksisser? Hvorledes kan lokale beboere, institutioner, arkitekter og kunstnere rustes til at arbejde bedre sammen og skabe fælles byer?

SOUP – Sol Over UrbanPlanen er et tværæstetisk og processuelt projekt, der i foråret 2008 udspillede sig i og omkring et nedslidt, funktionstømt butikscenter i det almene boligområde Urbanplanen på Amager, København. Forløbet blev gennemført af billedkunstnere, arkitekter, kunsthistorikere og lokale beboere og mundede ud i en midlertidig forvandling af det afblomstrede Solvang Center til et hybridt hus . Her blandedes kultur, mødesteder og handel. Som en utopisk genopdagelse af den modernistiske arkitektur og dertil knyttede drømme, flettede projektet Urbanplanens fortællinger sammen med de energier og mangfoldigheder, som i dag findes på stedet. Begivenhederne dannede et billede af en revitalisering af centret med nyt liv og aktiviteter, der var baseret på eksisterende ressourcer.

Denne bog dokumenterer SOUP’s forløb. Undervejs diskuteres de potentialer og farer, udfordringer og erfaringer, der møder kunstneriske og arkitektoniske forsøg på at genrejse byens forsømte hjørner; brugen af det offentlige rum; deltagerbaserede kunstformer og alternative praksisser i bydannelsen.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Carsten Hoff / Henriette Bretton-Meyer / Kaj Nyborg / M.Fl
Sideantal: 200
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Vandkunsten
Bredde: 214 mm
Højde: 270 mm
Dybde: 15 mm
Vægt: 836 g
Udgivelsesdato: 13 Nov 2009
Oplagsdato: 13 Nov 2009
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788776951474

Udgivelsesår

2009

Sprog

Dansk

SOUP - Et midlertidigt kunst- og arkitekturprojekt i Urbanplanen Vandkunsten