Søetatens Pigeskole - en fortælling om Borgergade 111 i Nyboder

Vis stort billede
Søetatens Pigeskole - en fortælling om Borgergade 111 i Nyboder

99,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Pigeskolen er opført i 1854 af arkitekt Seidelin. Ejendommen blev bygget i forbindelse med udbygningen af Søværnets samlede aktiviteter på Holmen og Nyboder. Funktionen som pigeskole blev opretholdt i knap 10 år, hvorefter ejendommen husede Søværnets Kadetskole helt frem til efter 2. verdenskrig.

Realea ønsker med denne publikation at sætte større fokus på historicismens bygninger. Historismens bygninger er kendetegnet ved en sammenblanding af stilarter og det har været medvirkende til at historicismen, efter det moderne gennembrud har været lidt overset.

Historicismen levede nemlig på ingen måde op til de moderne arkitekters ønske om rene, enkle rum med glatte ensartede overflader. Og ligesom man ved historicismens fødsel følte glæde ved at genopdage de gamle håndværkstraditioner og deres detaljerigdom efter en periode med den noget strengere klassicisme, glædes vi i dag efter mange år med modernismens strenge og kølige bygninger, ved at genopdage historicismens mangfoldige materialer, overflader og farver.

Søetatens Pigeskole er et værk, der imponerer og kun de færreste forlader bygningen uden at blive berørt. I bogen løftes samtidigt sløret for det liv, som gennem 150 år har genlydt i bygningen.

84 sider, rigt illustreret.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Dorthe Bendtsen
Sideantal: 84
Sprog: Dansk
Forord af: Anne Dorthe Walther
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 1
Fagredaktør: Anne Dorthe Walther
Udgiver: Realea
Bredde: 222 mm
Højde: 220 mm
Dybde: 8 mm
Vægt: 346 g
Udgivelsesdato: 30 Nov 2006
Oplagsdato: 30 Nov 2006
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788799088317

Udgivelsesår

2006

Sprog

Dansk

Søetatens Pigeskole - en fortælling om Borgergade 111 i Nyboder Realea