Pièces urbaines - ny fransk byscenografi

Vis stort billede
Pièces urbaines - ny fransk byscenografi

345,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Udtrykket Pieces Urbaines" oversættes bedst som bymæssige fragmenter, men indeholder også monumenter af bysammenhænge, som brikker af et puslespil.

Bogen fokuserer på nyere fransk bybygning efter 1968, særligt i og omkring Paris.Forfatterens indfaldsvinkel er den tredimensionale bybygning set som urban scenografi.

LA GLORIE og sansen for det spektakulære har altid været Frankrigs kendemærke - også inden for arkitektur og bybygning.Bogens forfatter har på denne baggrund - siden de legendariske oprørsdage i Paris i maj 1968 - fulgt den franske arkitekturs udvikling. Parallelt med de store franske prestigeprojekter har en anden bybygningsstrategi udviklet sig, hvor man ser byens dynamik og naturlige fragmentering som et positivt alternativ til de absolutte helhedsplaner - en "pièces urbaines" metodik. I denne kombineres visionerne for en helhed med fleksibilitet og åbenhed overfor det flerfoldige i en proces, der betragtes som en kreativ udfordring frem for et problem. Karin Skousbøll analyserer denne udvikling, dens forudsætninger og konkrete manifestationer, for at gøre opmærksom på den særlige arbejdsmetodes kvaliteter og inspirere til en bedre bybygning og byfornyelse udenfor Frankrig.

I bogen belyses metodikken specielt gennem arbejder af de fire kendte arkitekter Henri Ciriani, Henri Gaudin, Jean-Pierre Buffi og Christian de Portzamparc, der alle er markante personligheder såvel i arkitekturens teori som i praksis.Bogen er på dansk med engelsk resumé.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Karin Skousbøll
Sideantal: 334
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oversætter: Martin Coles
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Arkitektens Forlag
Bredde: 210 mm
Højde: 230 mm
Dybde: 25 mm
Vægt: 1214 g
Udgivelsesdato: 07 May 2002
Oplagsdato: 07 May 2002
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788774072386

Udgivelsesår

2002

Sprog

Dansk

Pièces urbaines - ny fransk byscenografi Arkitektens Forlag