Philip de Lange - Københavns store bygmester

Vis stort billede
Philip de Lange - Københavns store bygmester

349,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Philip de Lange, en ung murermester, indvandrede til København fra Haag i 1729. Som en datidig gæstearbejder kom han for at deltage i genopbygningen af hovedstaden, der var blevet reduceret med en tredjedel efter den voldsomme brand i 1728. Der var brug for ham.


Philip de Lange vendte aldrig tilbage til sit hjemland. Han blev i Danmark, hvor han hurtigt opbyggede en strålende karriere som en af tidens mest benyttede bygmestre. Det lykkedes ham at skabe gode forbindelser til især Søetaten og Admiralitetet, og det er da også hans bygninger på Holmen, som vi kender ham fra: Arsenalet, Hovedvagten, Mastekranen. Men Philip de Lange byggede også Asiatisk Kompagnis imposante hovedkvarter på Christianshavn foruden en stribe byhuse for borgerskabet og en enkelt herregård –Glorup på Fyn.
Philip de Lange satte sit tydelige præg på den danske bygningskultur. Han bragte en international arkitektur til hovedstaden, som stadig står den dag i dag og minder os om, at vi er en del af verden.
Vera Noldus, f. 1970 i Nederlandene, er uddannet cand.mag. og ph.d. i kulturarvsstudier og arkitekturhistorie fra universiteterne i Amsterdam og Utrecht, suppleret med en efteruddannelse i renovering fra Akademisk Arkitektforening.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Vera Noldus
Sideantal: 240
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Carl -H.K. Zakrisson
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Fotograf: Laura Stamer
Udgiver: Strandberg Publishing
Bredde: 222 mm
Højde: 274 mm
Dybde: 28 mm
Vægt: 1343 g
Udgivelsesdato: 16 Nov 2014
Oplagsdato: 16 Nov 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792894656

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk

Philip de Lange - Københavns store bygmester Strandberg Publishing