Out! - om Dansk Tennis Club og tennisspilleren Leif Rovsing

Vis stort billede
Out! - om Dansk Tennis Club og tennisspilleren Leif Rovsing

198,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Et portræt af en fascinerende excentriker forenes i "Out!" med arkitekturhistorie og seksualpolitik. Tennisspilleren og rigmanden Leif Rovsing er hovedpersonen, den danske sportsverden er scenen, og Dansk Tennis Club er det monument, han selv rejser og som bliver et symbol på hans ukuelige kamp mod systemet. Udviklingen tager for alvor fart i 1917, hvor Rovsing – en af datidens mest talentfulde tennisspillere – bliver udelukket fra alle tennisturneringer under Dansk Boldspil-Union grundet formodet homoseksualitet. Unionen gør alt for at forhindre ham i at spille, men Rovsing tager til genmæle. Ikke kun med skabelsen af det meget originale stykke idrætsarkitektur – tennishallen på Rygårds Allé i Hellerup – som han lod pryde med ægyptiske og balinesiske udsmykninger, men også gennem foredrag, artikler, bogudgivelser, rejseskildringer og ikke mindst gennem en livslang kamp for at få homoseksualitet accepteret i sportsverdenen.

Bogen er rigt illustreret med fotograf Torben Eskerods smukke billeder af tennishallens interiør og eksteriør, samt af Bali-landsbyen i Asserbo ved Tisvilde Hegn. Hertil kommer en række historiske sportsfotografier og arkitekturfotografier fra museer, samlinger og arkiver.

Bogens forfatter, lektor, ph.d. René Kural er leder af Center for Idræt og Arkitektur samt selvstændig praktiserende arkitekt med René Kural Tegnestue. Siden 1996 har René Kural været involveret i forsknings-, formidlings-, rådgivnings- og udviklingsopgaver for danske og udenlandske kommuner, arkitekttegnestuer, styrelser og fonde.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: René Kural
Sideantal: 128
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Fotograf: Torben Eskerod
Udgiver: Forlaget Rhodos
Bredde: 277 mm
Højde: 237 mm
Dybde: 20 mm
Vægt: 978 g
Udgivelsesdato: 07 May 2012
Oplagsdato: 07 May 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788772459912

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk

Out! - om Dansk Tennis Club og tennisspilleren Leif Rovsing Forlaget Rhodos