Legenda - Kunst, arkitektur og fortællinger

Vis stort billede
Legenda - Kunst, arkitektur og fortællinger

248,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Dekorationsløse bygningsvolumener er blevet fremhævet som et karakteristisk træk ved modernismens arkitektur. På og ved et af dansk modernismes berømte bygningsværker, Aarhus Universitet, findes ikke desto mindre mange kunstværker, heriblandt værker, der må betegnes som udsmykninger, ofte direkte beregnet til den pågældende bygning og tilblevet i samspil med arkitekturen - i en integreret proces.

Ud fra deres erfaring med sådanne processer beskriver Aarhus Universitets tidligere rektor Henning Lehmann og arkitekt Mads Møller nogle af de overvejelser, man må gøre sig om denne integration. Overvejelsernes grundlag bredes ud ved - ud over universitetet - at inddrage en række af de bygninger, C.F. Møllers Tegnestue i årenes løb har haft ansvar for, kirker, sygehuse, bolig-, erhvervs- og institutionsbyggerier.

Kunstværkerne og husene har mange fortællinger at videregive, og bogen henvender sig både til den læser, der ønsker at aflæse de eksisterende bygningers historier, og til de bygherrer, arkitekter og kunstnere, der skal være med til at formulere fremtidens arkitektoniske og kunstneriske fortællinger. Denne bestræbelse understøttes af et helt overvejende nyt billedmateriale, der er tilvejebragt af fotografen Torben Eskerod.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Henning Lehmann
Sideantal: 160
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Fotograf: Torben Eskerod
Udgiver: Aarhus Universitetsforlag
Bredde: 287 mm
Højde: 285 mm
Dybde: 18 mm
Vægt: 1458 g
Udgivelsesdato: 22 Nov 2010
Oplagsdato: 22 Nov 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779346840

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk

Legenda - Kunst, arkitektur og fortællinger Aarhus Universitetsforlag