Huse der har formet os - Arkitekturhistorien bag danskernes institutioner og offentlige rum

Vis stort billede
Huse der har formet os - Arkitekturhistorien bag danskernes institutioner og offentlige rum

248,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Huse der har formet os fortæller arkitekturhistorien bag de institutioner og offentlige rum, der har dannet ramme om danskernes hverdagsliv fra 1700-tallet til i dag. Bogen følger i otte kapitler forskellige bygningstypers opståen og forandringer, deres brug og deres storhed og fald. Den undersøger de bagvedliggende - og skiftende - arkitektoniske og samfundsmæssige idealer, der har haft betydning for deres udformning og indretning. Især inddrages sammenhængen mellem det 20. århundredes modernisme i arkitekturen og udviklingen af velfærdssamfundet.


Særlig dramatiske udviklingshistorier har bygninger fra industrialismens storhedstid som f.eks. jernbanestationer, posthuse og toldkamre, hvoraf en del stadig eksisterer, men mange - selv om de i sin tid blev opført som godt håndværk af solide materialer og med århundreders brug for øje - i dag er omdannet til helt andre formål eller revet ned. Bogen undersøger bygningernes betydning på opførelsestidspunktet og kontrasten mellem datidens forestilling om holdbart og varigt byggeri i modsætning til nutidens syn på arkitektur som noget mere midlertidigt.
Bogens store illustrationsmateriale tager udgangspunkt i Samlingen af Arkitekturtegninger på Danmarks Kunstbibliotek, der rummer ca. 300.000 tegninger, fotografier og modeller. En væsentlig del af bogens illustrationer har ikke tidligere været publiceret.
Jørgen Hegner Christiansen har skrevet kapitlerne Undervej - til lands, til vands og i luften , Administrationens huse og Magt og kontrol , Ning de Coninck-Smith Fra Skolehuse til skolecampus , Kim Dirckinck-Holmfeld Hospitaler og galeanstalter og Nan Dahlkild Kulturens huse og Kroppens rum .

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Nan Dahlkild (red.)
Sideantal: 232
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Museum Tusculanum
Bredde: 211 mm
Højde: 270 mm
Dybde: 18 mm
Vægt: 908 g
Udgivelsesdato: 02 Jul 2015
Oplagsdato: 02 Jul 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788763543552

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Huse der har formet os - Arkitekturhistorien bag danskernes institutioner og offentlige rum Museum Tusculanum