Grænseløse byer - Nye perspektiver for by- og landskabsarkitekturen

Vis stort billede Tilføj
Grænseløse byer - Nye perspektiver for by- og landskabsarkitekturen

240,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Den aktuelle byudvikling udfordre en række konventionelle grænsedragninger knyttet til det traditionelle bybegreb. Enkelte byer integreres i stigende grad i større sammen-hængende bysamfund, hvor det er vanskeligt at trække entydige grænser mellem center og periferi, ’by’ og ’land’. Samtidig er individets relation til fællesskab og samfund under transformation.

Antologien om de ’grænseløse byer’ sætter fokus på nogle af de nye perspektiver, som denne udvikling tegner for by- og landskabsarkitekturen. Hvilken rolle kan landskabet tilskrives, når grænsen mellem ’by’ og ’land’ opløses? Hvordan engageres borgerne i planlægningen i et samfund præget af individuelle hensyn?

Disse og andre relevante spørgsmål behandles gennem antologiens tolv artikler. Ti af antologiens tolv artikler er skrevet af forskere fra Arkitektskolen Aarhus og er en sammenfatning af deres bidrag til det tværinstitutionelle Center for Strategisk Byforskning. Desuden er der bidrag fra den tyske arkitekt og byplanlægger Thomas Siverts samt fra den nu afdøde franske sociolog og byteoretiker Francois Ascher.Bogen er en dansksproget udgave. Illustreret.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Red. Thomas Juel Clemmensen
Sideantal: 248
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Arkitektskolen I Århus
Bredde: 171 mm
Højde: 241 mm
Dybde: 19 mm
Vægt: 690 g
Udgivelsesdato: 03 Nov 2011
Oplagsdato: 03 Nov 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788790979287

Udgivelsesår

2011

Sprog

Dansk

Grænseløse byer - Nye perspektiver for by- og landskabsarkitekturen Arkitektskolen I Århus